Neke od najboljih plaža u Grčkoj

Neke od najboljih plaža u Grčkoj

Dobitnice mnogih nagrada: plaže se razmeću svojim plavo-zelenim nijansama mora od kojih su neke sa stenama vulkanskog porekla, zlatnim peskom ili glatkim šljunkom. Dođite i uživajte u najboljim plažama u Grčkoj!

via GIPHY

Grčka ima jedanaest najdužih plaža na svetu. U velikoj meri živi od turizma, stoga ne čudi činjenica da su plaže dobitnice čak 380 međunarodnih nagrada za Plavu zastavu. Ovog puta ćemo vam predstaviti deset od najboljih plaža koje se nalaze u Grčkoj. Odabrati deset plaža nije ni malo bio lak zadatak, budući da postoji bezbroj drugih plaža, koje su takođe egzotične i raskošne, bilo da su na kopnu ili na nekom od prelepih Grčkih ostrva.

1. Super Paradise Beach, ostrvo Mikonos

Plaže Mikonosa su se proslavile kao najbolje u Egeju. Tome mogu da zahvale svojim kristalno čistim vodama i zlatnom pesku, a da ne spominjemo brojne osvojene zvezdice za uslugu i besprekornu infrastrukturu. Super Paradise, ogromni peščani zaliv sa prozirnom tirkiznom vodom. Zaronite, otvorite oči pre nego što se približite površini i prizor koji se bude ukazao pred vama, potvrdiće vam zašto se smatra jednom od najljepših grčkih plaža.

2. Lalaria Beach, Skiatos
plaza, skijatos, grcka, letovanje, more
Lalaria beach

Ova plaža je često osvajala titulu za najlepšu plažu Grčke. Poznata je u čitavom svetu. Krase je smaragdna voda, glatki beli šljunak i visoke strme stene. Ova lepota privlači svakodnevno desetine brodova, prepunih željnih turista koji nestrpljivo čekaju da dođu do plaže i uživaju u njenim čarima.

3. Sarakiniko Beach, Milos

Ovu plažu karakterišu mlečno bele vulkanske stene, koje su mekane poput krede. Oko same plaže se nalaze brda i zelenilo koja moru daju smaragdno zelenu boju.

4. Kolymbithres Beach, Paros

Ova poznata plaža uvučena u uvalu Naoussa. Ima predivnu plavo-zelenu boju mora i glatke sivkaste stene različitih oblika. Takodje, plaža ima i interesantne uvale koje formiraju stene.

5. Shipwreck Bay (Navagio) Beach, Zakynthos
plaza, zakintos, navagio, letovanje, more
Navagio beach

Ko je mogao i da zamisli da će stari brod Panayiotis biti Zvezda hiljada snimaka i video zapisa koji su načinili oduševljeni posetioci. Plaža na kojoj se nalazi brod, karakteristična je po čistom tirkiznom moru i belom pesku. Bićete definitivno u iskušenju da zaronite u ovu neverovatno čistu vodu.

6. Myrtos Beach, Kefalonia

Ova neverovatna plaža se nalazi izmedju Assosa i Argostola i bukvalno će vam oduzeti dah. Bez sumnje je najpoznatija plaža na ostrvu i definitivno ulazi na spisak najlepših plaža u Grčkoj. Kada bude osetili beli pesak, sitni šljunak, azurnu boju mora i neverovatno visoke litice koje okružuju plažu, doživećete nezaboravne trenutke koji će vas podsećati na provedeno vreme na ovom ostrvu.

plaza, kefalonija, grcka, more, letovanje
Myrtos beach
7. Canal D' Amour Beach, Corfu

Ova plaža se nalazi između Sidarija i Perouladesa. Teško je opisati ovu plažu rečima, jednostavno je morate posetiti, a nju tako posebnom čine: bele stene, pećine, male plaže, plavo-zelena voda. Između neobičnih formacija ističe se Kanal ljubavi. Legenda kaže ko prođe uski otvor na steni, naći će ljubav svoga života s druge strane.

8. Porto Katsiki Beach, Lefkas

Ova plaža se nalazi u podnožju ogromne bele litice. Sa zalaskom sunca postaje narandžasta. Proglašena je jednom od šest najboljih na celom Mediteranu.

9. Balos Beach, Crete

Još jedna od najatraktivnijih egzotičnih plaža u Grčkoj. Smatra se jednom od najboljih na Mediteranu, Balos se nalazi u zapadnom Kritu pokraj Kissamua. Ovde je pesak svetluca belo/ružičasto, voda kombinuje zaslepljujuće nijanse plave i zelene boje, tu je i ostrvce Gramvousa sa svojom venecijanskom tvrdjavom koja daje bajkovitu notu.

10. Voidokoilia Beach, Peloponnese
plaza, grcka, letovanje, more, voidokoilia,
Voidokoilia beach

Fotografije plaže u Mesini su postale pravi hit na Internetu. Beli pesak koji okružuje prelepu plavo-zelenu vodu je savršen polukrug koji deluje nestvarno. Čini vam se da je delo ruku čoveka, a ne prirode. Netaknuta okolina iza njega, još je jedan od razloga zašto je to među deset najboljih plaža u Grčkoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 4 =