Top 5 plaža Skiatosa

Top 5 plaža Skiatosa

Kada broj plaža prevazilazi broj kilometara površine ostrva, znate da je u pitanju posebno mesto. Skiatos je ostrvo koje se može pohvaliti divnim plažama kao nijedno.

Omiljene među turistima. Ima ih dovoljno za sve, od čisto peščanih i malih, zavučenih, do velikih plaža i plaža sa sitnim šljunkom. Od bučnih i šarenih turističkih plaža do plažica idealnih za romantično kupanje pod zvezdama. Skiatos ih ima oko 60.

via GIPHY

Matematika je ovde malo teža, izdvojiti samo 5 od 60 plaža težak je posao. Najradije bismo na svakoj proveli po nekoliko dana i puf! ode godina. 🙂

Koukounaries plaža

je lak odabir za top 5 jer je ona proglašena za jednu od najlepših plaža na celom svetu. Lak pristup dugačkoj i prostranoj obali, mali nagib prilikom ulaska u vodu i nezaboravna nijansa tirkizne boje. Mnogo je razloga zašto se vraćaju na Koukounaries plažu. Naravno, svi turisti žele provesti dan na jednoj od najlepših plaža na svetu pa ovde možete da zaboravite na mir i tišinu. Plaža je dobro opremljena i s obzirom na broj dnevnih poseta, čista i uredna.

Lalaria beach

je plaža koja je jedinstvena. Nezaobilazna destinacija za avanuriste i one koji su u potrazi za idiličnim pogledom na more. Plaža je pretežno kamena, a beli kamen je ovde dominantan. Do plaže nije moguće doći peške, prilaz je moguć jedino brodićem, samostalno ili sa organizovanom ekskurzijom. Na Lalariji nema mnogo vegetacije, stoga je tamo sunce jako i dosta prži, imajte na umu da ponesete adekvatnu odeću i dovoljno tečnosti. Pogled na more i “trijumfalnu kapiju”, spomenik igri talasa i kamena, i te kako će se isplatiti svima koji vagaju da li zbog vrućine i evenutalne gužve da odu na ovakav izlet.

skiatos, plaže, top 5, ostrvo, odmor, letovanje
Plaža sa belim kamenjem

Achladies plaža

je jedna od popularnih i omiljenih kod onih koji su došli da uživaju u kupanju. Peščana plaža omiljena je i kod roditelja jer ima dosta hladovine a okružuju je i maslinjaci i voćnjaci. Pored plaže nalaze se i marketi i restorani za sve one koji su zaboravili poneti nešto za piće ili grickanje. Za ove lokacije možete iznajmiti vodeni taksi i uputiti se u neki avanturu.

Banana beach

Za sve koji su u potrazi za dobrim provodom, dnevnim žurkama i ludom atmosferom. Navodno važi za “najseksi” plažu na svetu. Ovde je uvek bučno i veselo, dobar provod sa internacionalnim gostima od jutra do sutra. Vodeni sportovi su u velikoj meri ovde zastupljeni a najpoznatije je surfovanje za koje je Banana beach odlična destinacija.

grčka, ostrvo, skiatos, plaže
Banana beach

Vromolinis beach

je još jedna pretežno među mlađom populacijom omiljena lokacija. Plaža je peščana a more je mirno i toplo. Na njenoj teritoriji nalazi se beach bar, restorani, široka ponuda vodenih sportova kao i teren za odbojku na pesku. Sa ove plaže ne možete otići samo tako, ono što ne smete nikako propustiti jeste zalazak sunca. Veličanstvena igra boja zaokružiće vaš dan na jednoj od najboljih plaža koje ima Skiatos.

Ovo je dakle, izbor samo 5 od 60 plaža koliko ih ima Skiatos. Trebalo bi da Vam služe kao polazne tačke sa kojih ćete krenuti u potragu za vašom omiljenom plažom, onom koja odgovara svim vašim kriterijumima i željama. Potraga neće biti laka, ali će se višestruko isplatiti.

Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + 13 =