Zašto je Kefalonija sve popularnija?

Zašto je Kefalonija sve popularnija?

Svi znamo divne, prostrane peščane grčke plaže. Svi znamo na kojim mestima u koje doba godine možemo sresti najviše naših ljudi. Svi znamo da želimo mesto za odmor koje je poznato, dobro ocenjeno ali ne i pretrpano i preglasno.
U poslednje vreme jedno novo ime počelo je da kruži između zaljubljenika u Grčku – Kefalonija.

Kefalonija je ostrvo u Jonskom moru, najveće ostrvo jonskog arhipelaga. Mesto na kome se idealno oslikavaju najvažnije boje Grčke, tirkizno more, zelene šume i bele kućice u cveću. Kefalonija je ostrvo koje nema razloga biti u senci popularnih, turistima preplavljenih ostrva. Zaista na ovom ostrvu nema šta da vam zafali, može samo da vam se dopadne taj miks mira i prirode.

Kefalonija je za one koji žele odmor na plaži a bez preterane gužve i pompe. Na raspolaganju vam je uvek toplo i čisto more i 22 plaže. Plaže se ističu svojom čistoćom i prostranošću. S obzirom na broj dosupnih plaža, turisti se lepo raspodele i nema gužve a opet ima ljudi. Za sve one koji žele da se osame, postoji dovoljno malih plaža na kojoj ćete imati privatan pogled na more.

kefalonija, grčka, ostrvo, letovanje, destinacija
Mirtos plaža

Ukoliko želite da posetite jednu od top tri najlepše plaže na svetu, Kefalonija može da se pohvali plažom Mirtos. Ova plaža se naziva i delićem neba na zemlji, zbog svog belog peska i plavog mora. More je mirno i idealno za celodnevna uživanja.

Argostoli je glavni grad ostrva Kefalonija. Puls ostrva najbolje se oseti u ovom gradu. Od restorana, taverni, šarenih prodavnica suvenira pa do Narodnog muzeja i morskih vodenica na rubu grada. Sve možete obići ukoliko želite svoje horizonte proširiti na brzaka, između posete plažama.

Kao turistički centar mogli bismo uzeti grad Sami. Turiste u grad ne mami samo divna, bojama bogata luka i mnoštvo jahti i brodova, nego i ekskluzivni hoteli. Mesto je idealno i za roditelje sa decom, grad poseduje više fino opremljenih igrališta. A sve one željne šopinga, poznata šoping milja u gradu Sami neće razočarati. Naravno, dok čekate društvo sa igrališta ili iz šopinga imate priliku da se smestite u neku od povoljnih taverni i uživate u grčkoj hrani, njihovom vinu ili sladoledu kao malom predahu.

Pećine su nezaobilazne destinacije na ostrvu. Jedna od najpoznatijih je Melisani pećina koja je nastala kao jedna od retkih posledica zemljotresa iz 1953. Godine. Tek kada se takozvani krov srušio otkrila se podzemna lepota ovog mesta sa jezerom neverovatnih boja.

kefalonija, grčka, ostrvo,
Melisani pećina

Sve popularnija je ova destinacija i među onima koji u slobodno vreme između kupanja i uživanja žele i da planinare. Asos planina je poznata i evropski priznata prirodna lepota i istovremeno jedna od najviših planina u Grčkoj.

Za sve one koji žele više od kupanja, odealno vreme za otkrivanje ostrva je svakako septembar i oktobar, tada je more još uvek toplo ali sunce nije više užareno i pešačenje i razgledanje predstavlja aktivnost bez mnogo napora.

Kefalonija je ostrvo koje mami svojom prirodom, svojom tajanstvenošću i svojim potencijalom. Iz razloga što još nije preplavljena turistima, Kefalonija vam nudi neophodan odmor koji ni po koju cenu neće biti dosadan ili statičan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × one =